Kinderen

Kinder Activiteiten de Lier (KAL)

Op de tweede dinsdag in de maand worden er knutselactiviteiten georganiseerd voor de onderbouw en op de vierde dinsdag van de maand voor de bovenbouw. Dit steeds op dinsdagavond van 18.30 - 20.00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activieteiten. Middels briefjes op school of via Email van de school wordt dit kenbaar gemaakt. Het programma wordt afhankelijk van het jaargetijde aangepast.


Nationale Buitenspeeldag

We doen ook mee aan grotere activiteiten zoals de Nationale Buitenspeeldag. Op die dag wordt de weg bij het wijkhuis afgesloten en worden de buitenspelen voor de dag gehaald. Bij goed weer zijn er dan altijd veel waterspelletjes. Niemand komt dan droog thuis. De activeiten organiseren we dan voor kinderen uit groep 1 t/m 8.


Jeugddisco

Gemiddeld 8 keer per jaar wordt er onder volwassen leiding in het wijkhuis een jeugddisco georganiseerd voor de jeugd uit de basisschoolgroepen 5 t/m 8. Alle kinderen die in onze wijk wonen of er op school zitten mogen komen. Natuurlijk kun je op de disco iets te drinken en wat lekkers kopen en vergeet niet je favoriete nummer aan te vragen bij de DJ.

De jeugddisco is op bijna iedere laatste vrijdag van de maand van 19.00 uur tot 20.30 uur. De entree is € 1,30 per persoon. Uitnodigingen komen iedere maand via je school. Zit je buiten de wijk op school neem dan contact op met het wijkhuis of abonneer je op onze nieuwsbrief, dit kan per Email zie hiervoor bij contact op deze site.

Je mag alleen naar binnen als je een geldig pasje hebt. Kom je voor de eerste keer, neem dan een pasfoto mee en een briefje waarop je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en school staan.


Kindervakantieweek

De kindervakantieweek vindt meestal plaats in de laatste week van de zomervakantie. Vijf dagen lang kunnen de kinderen uit de wijk, of zij die in de wijk op school zitten, rond een bepaald thema komen bouwen, spelen en knutselen.
Voor de oudste kinderen worden aparte activiteiten georganiseerd, waaronder een overnachting. Natuurlijk probeert de werkgroep ook een uitje te regelen. Gelukkig hebben we sponsors die dat mogelijk maken.

Lijkt het je wat om mee te doen, kijk dan snel op de website van de kindervakantieweek  Ook oudere jeugd of volwassenen die zich willen aanmelden als vrijwilliger kunnen hier meer informatie vinden.


Carnavalsmiddag

De maandagmiddag tijdens carnaval is in het wijkhuis steevast de familiemiddag.
Carnavalsvereniging De Ao-kanters zorgt door hun aanwezigheid voor de echte carnavalssfeer. Van 14.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom.
Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals spelletjes, en ook consumpties voor een 'kinder' prijs.